Start Jujutsu Kickboxning Gracie Barra BJJ Självförsvar för tjejer Styrelse Schema Hitta oss Switch to english

Kickboxning

Kickboxning var ursprungligen ett regelsystem för att olika stilar som tränar slag och spark ska kunna mötas och tävla mot varandra. Idag är det en egen träningsform som lånar tekniker från boxning, karate och andra kontaktsporter. Hos oss kan du träna både som motionär och som tävlingsintresserad. Som medlemmar i Svenska Kickboxningsförbundet kan du deltaga i alla tävlingar som hålls runt om i landet.
Umeå Kampcenter

Träna med oss

Vi börjar med de mest grundläggande teknikerna som hur du ska stå och förflytta dig. Därefter bygger vi på med slag och sparkar för att sedan sätta in dem i sparringliknande sammanhang. Även om du aldrig haft på dig ett par boxningshandskar förut kommer du snabbt att lära dig hur du skyddar dig på bästa sätt och samtidigt vara offensiv. Dessutom får du bra kondition på samma gång!

Har du tränat kampsport tidigare?
Eftersom kickboxning uppstod när flera olika stilar skulle mötas under samma regler har det mycket gemensamt med andra sporter som involverar slag och spark. Om du tränat en sport där slag mot ansiktet inte är tillåtet kommer du att lära dig att justera din gard för att skydda dig på bästa sätt. Alternativt om du kört boxning tidigare kommer sparkar snart att vävas in i de kombinationer du redan kan så att du kan bli en komplett kickboxare!

Medlemsavgiften är 1100kr/termin. Som medlem får du träna alla våra stilar!
Umeå Kampcenter

Hur ser en träning ut?

Under större delen av terminen tränar nybörjare och avancerade utövare var för sig på olika tider. Under uppvärmningen mjukar vi upp de muskler som används flitigast som vader, lår, mage, axlar, etc. Själva träningen består till stor del av parövningar där vi drillar offensiva och defensiva tekniker om vart annat. Vi använder även olika slags mitsar (särskilda stryktåliga kuddar) för att träna på intensiteten i slagen och sparkarna. Avancerade utövare som hunnit införskaffa skydd kör även fri sparring för att lära sig använda teknikerna mer tävlingsnära.
Umeå Kampcenter

Kom och prova på

Du är alltid välkommen att prova på, ingen föranmälan krävs. På vår klubb får du träna i två veckor innan du behöver betala medlemsavgiften. Som medlem hos oss får du träna alla våra stilar om du önskar. Kickboxning är en väldigt bra grund att ha i sitt stående game och kan kompletteras med våra andra stilar om du vill lära dig självförsvar eller marktekniker.
Umeå Kampcenter

Instruktörer

Stefan Eriksson
+46 73 813 98 27