Start Jujutsu Kickboxning Gracie Barra BJJ Schema Switch to english

Jujutsu

För oss på Umeå Kampcenter är Jujutsu all form av obeväpnad kamp. Vår målsättning är att du som utövare ska känna dig trygg oavsett vart fighten äger rum. Därför tränar vi inte bara självförsvar utan även all form av grappling, slag och spark samt nedtagningar. Om du har tränat BJJ, Judo, Karate eller liknande tidigare kommer du definitivt att känna igen dig!
Umeå Kampcenter

Träna med oss

Om du aldrig hållit på med någon kampsport tidigare eller känner dig otränad kan du vara lugn. Vi börjar från början med korrekt fallteknik och hjälper dig att komma i form. Vi ägnar stor uppmärksamhet åt varje enskild elev så att du får tydliga instruktioner där du behöver. Vi tränar i Jujutsudräkter av bomull för att kläderna ska hålla för alla de kraftiga ryck som uppstår i en dojo. Du behöver naturligtvis inte dyka upp med en sådan på första passet utan långbyxor och en t-shirt fungerar bra tills du bestämt dig.

Har du tränat Jujutsu tidigare?
I Sverige finns många olika stilar av Jujutsu, stora som små. På Umeå Kampcenter har vi valt att ta fram en egen Jujutsustil. Det innebär att vi själva styr över inriktningen och vilka tekniker som ska finnas med. Självklart är vi uppbackade av ett stilobundet och ideellt förbund som låter oss åka på inspirerande läger och hjälper oss med svartbältesgaderingar.

Medlemsavgiften är 1000kr/termin. Som medlem får du träna alla våra stilar!

Om vår stil

Teknikmässigt kommer du att känna igen dig en hel del från andra stilar. Beroende på vart du har tränat tidigare kommer du att få sparras mer och bredda dina kunskaper utanför det som traditionellt betraktas som Jujutsu. Med en kort beslutskedja finns det även möjlighet att vara med och påverka träningens innehåll.

Sparring
Vi vill att du som utövare ska få en djup förståelse för hur teknikerna fungerar med motstånd. Därför är sparring en stor del av våra träningspass redan tidigt i din Jujutsuresa. Vi ser till att du har de förutsättningar som krävs så skador är sällsynta.

Ett axplock av våra sparringformer:
  • Självförsvar mot vanliga angrepp som oftast slutar med att angriparen låses fast nere på marken.
  • Kast med olika grader av motstånd (Judo/fristilsbrottning)
  • Stående slag och spark (Karate/kickboxning)
  • Knäbrottning (Judo/BJJ)
Umeå Kampcenter

Gradering och bältessystemet

För att det ska vara tydligt för dina träningskamrater vad du behärskar kommer du att bära ett bälte. När vi åker på läger signalerar detta bälte hur avancerade tekniker du kan hantera för någon som inte känner dig. Hemma på klubben tränar alla med varandra helt prestigelöst så att erfarenheter delas på bästa sätt.

Vi är tydlig med förväntningarna på våra elever. Hos oss får du tillgång till ett kompendie med alla tekniker som du ska kunna till nästa bältesgrad. Vi filmar även alla våra tekniker ifall du behöver fräscha upp minnet inför graderingen. Själva graderingen är en speciell företeelse där du visar upp allt du har lärt dig under ett par intensiva timmar för att förhoppningsvis förtjäna ett nytt bälte.
Umeå Kampcenter

Kom och prova på

Du är alltid välkommen att prova på, ingen föranmälan krävs. På vår klubb får du träna i två veckor innan du behöver betala medlemsavgiften. Som medlem hos oss får du träna alla våra stilar om du önskar. Vår Jujutsu ger dig en bra grund att stå på och går väldigt bra ihop med våra andra stilar - BJJ och kickboxning.
Umeå Kampcenter

Instruktörer

Peter Spegel, Renshi
+46 70 287 02 97
 ||||
Arvid Edberg, Sensei
+46 76 815 70 78
 ||
John Nilsson, Sensei
 ||